Dumnezeu Cel milostiv caută măcar un motiv și orice prilej pentru a mântui un suflet

Fără voia Domnului nici nu ne îmbolnăvim, nici nu murim. Așadar, smerește-te și sprijină-ți toată nădejdea în El.

Să crezi, fiul meu, că oricâte am suferi, întru toate Hristos este Doctor desăvârșit al sufletului și al trupului. Este de ajuns să ai o lepădare de sine desăvârșită, să ai o credință desăvârșită și o afierosire totală, fără nicio ezitare. -Spune-I lui Hristos durerile și nemulțumirile tale și vei vedea că cererea ta va fi ascultată, vei vederea izbăvirea sau vindecarea, care se va revărsa nu numai asupra trupului tău, ci mai ales va curăța sufletul tău de patimi.

Lucrările lui Dumnezeu nu seamănă cu cele ale noastre, ale oamenilor. El, încet-încet, cu toată răbdarea lucrează mântuirea tuturor celor care vor să se mântuiască. Cred că nu vă lăsa ca suspinele și lacrimile Maicii Lui să fie în zadar. Numai de pocăința omului este nevoie; dacă Iubitorul de oameni Dumnezeu îl va lua pe acel om în mâinile Sale, în brațele Sale, toate celelalte știe El cum să le rânduiască în mod atotînțelept, spre mântuire.

Dumnezeu Cel milostiv caută măcar un motiv și orice prilej pentru a mântui un suflet.

Printr-o ispită mică apare imediat lepădarea noastră de Dumnezeu. Preferăm despărțirea veșnică de Hristos și unirea veșnică cu satana, decât să suportăm cu smerenie încercarea de o clipă! 

(Cuviosul Iosif Isihastul)

Îndemnuri mântuitoare de suflet ale părinților contemporani, Ed. Egumenița, 2009

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *