Mai mare este omul în genunchi, decât în picioare

– Mai bine o rugaciune pentru cel care înjura, decât o observatie.

– Mai mare este omul în genunchi, decât în picioare.

– Solutia nu e de a aduna totul în tine, de a încerca sa rezolvi tu totul; fara ajutorul supranatural te va face sa explodezi.

-Sa nu vorbesti niciodata despre proiectele tale, caci cel rau stie doar ce vorbesti nu si ce gândesti si ti le nimiceste.

– Mai bine de jumatate din numarul patimilor sunt ale mintii. Postul lucreaza si asupra acestora.

– Bolile încep de la suflet, de la minte, de la conceptia despre lume, de la dezechilibrul mintal.

– Paralizia loveste de obicei pe cei nesatui de avere si poate fi mostenita.

– Numai cât necaz îi trebuie omului ca sa se mântuiasca da Dumnezeu omului. Este cu dreptate sa tragi scurta (necazul) pentru necredinta. Când omul îsi revizuieste pozitia fata de Dumnezeu, fata de Domnul Iisus Hristos, fata de Biserica, atunci si Dumnezeu va fi cu el. Va fi mai greu de copiii celui ce nu-si revizuieste pozitia fata de Dumnezeu.

– Nu-l judeca pe cersetor ca fumeaza.

– Diavolul prezinta patimile din om ca placute si usoare.

– Pacatele se înregistreaza în codul genetic al fiecaruia.

– Sa nu credeti ca veti intra dupa moarte întru Împaratia în care n-ati trait pe pamânt!

– Sufletul e trimis de Dumnezeu în momentul conceperii si Dumnezeu singur, stie ce va fi cu copilul acela, cu ce capacitati ar fi venit în lume si ce va fi si ce va face în lume. Numai te trezesti la batrânete cu ispasirea pentru copiii pe care nu i-ai lasat sa se nasca sau chiar i-ai avortat.

– Cei ce cred nu au voie sa nu creada. De aceea, când fac rau, Dumnezeu îi pedepseste, ca sa nu mai poata lucra nimic, pentru ca sa-si vina în fire si sa-si revizuiasca pozitia, atitudinea fata de Dumnezeu. – Se vorbeste de unirea Bisericilor, deci de ajungere la sobornicitate. La sobornicitatea Bisericii ajung cei ce renunta la confesionalitate. Tendinta Papei de a atrage în acelasi staul pe toti crestinii nu se va realiza niciodata. Papa nu va ajunge niciodata la o turma si un Pastor în staulul Romei, deoarece Biscrica are un singur Pastor: Iisus Hristos. – Sectarii au provocat o libertate catehetica care-i duce la erezie. – Diavolul stie si el Scriptura, însa diavoleste, deoarece mintea lui fiind nebuna, strâmba întelesul oricarui cuvânt, de vreme ce el nu sta în adevar, ci în minciuna. – Dracii nu au putere asupra crestinului ortodox, botezat dupa rânduiala, în Biserica. Botezul pocaitilor (de tot felul) este lepadare de primul botez drept si e pacat. – Nu da cu bâta în viespele sectare. – Ba unii vor ajunge ca, cu ajutorul demonilor, luându-se dupa amagiri satanice, sa pogoare chiar foc din cer amagind chiar si pe sfintii adevarati. Acestia sunt mucarii de azi, din mijlocul vostru, adica sectarii, care atunci când vor fi lepadati de dreptul Judecator vor zice: “Doamne nu am facut minuni în numele Tau? Nu ne-am închinat noi Tie?” La toate acestea Dumnezeu le va raspunde: “Duceti-va de la Mine blestematilor fiindca nu va cunosc pe voi” – Daca nu poti vorbi cu copiii despre Dumnezeu, vorbeste cu Dumnezeu despre ei. – Casatoria-i pentru mântuire si prunci, nu pentru placeri si desfrânare. – Tinerii sa se mute de la batrânii care le strica casa. – Pantalonii la femei – mult mai grav ca lipsa de basma la rugaciune.

– Casatoria e sacul cu pacate, marita-te si ia-l în spate. – În timpul sarcinii, mama sa nu stea în fum si sa nu ia medicamente. – Daca nu-i da pace la copil în vremea sarcinii, copilul va avea precocitate sexuala. – Decât cancer mai bine copii. Iobagii aveau câte 16 copii. Si erau slugi! – Copiii nascuti numai dupa distractii si destrabalari au iesit rai. – Cei care opresc copiii de la credinta sunt osânditi mai rau ca sinucigasii.

– Parul pe ochi la baieti si fete le strica si mintea. – Copiii – scolari sa se culce la ora 10 (22) seara si sa se scoale la ora 5 dimineata, ca sa poata învata. Si sa se fereasca de prieteniile rele. -numai în timpul somnului dintre orele 22-24 organismul uman produce un hormon de crestere si refacere a celulelor. Când dormim în afara acestor ore, celulele (si organismul întreg) se odihnesc, dar nu se repara, nu se refac. Rezultatul: cei ce nu dorm între 22-24, îmbatrânesc mai repede si nu au detenta (spontaneitate) fizica si mentala-

– Cine face curte nu face carte – Examenele se iau mai usor în stare de înfrânare, de castitate, pentru ca se convertesc mai usor energiile în inteligenta. Se stie ca marii savanti îsi convertesc, endocrin, energia lor aproape total si nu au avut nevoie de femeie.

Părintele Arsenie Boca, Sfaturi și îndemnuri

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *