Duhul lui Dumnezeu se roagă El Însuși pentru noi!

În niciun alt timp nu ne simțim atât de neputincioși ca atunci când ne rugăm. Gândurile ne zboară în toate părțile, nu reușim să ni le înălțăm la Dumnezeu. Cine n-a suferit de pe urma incapacității de a se ruga, cine n-a simțit acea răceală, acea uscăciune care îl cuprindea și împotriva căreia nu era în stare să lupte?

 

De multe ori nu ne dăm seama pentru ce ne rugăm, nu cerem ceea ce s-ar cuveni să cerem, nu știm să pătrundem spiritul rugăciunii, ne lipsește acea credință care să ne facă să ne descărcăm povara sufletului la picioarele lui Hristos și să o lăsăm acolo cu deplină speranță.
Suntem neputincioși și neîndemânatici, dar Duhul lui Dumnezeu ne poate da tărie, ne „înărește în neputințele noastre”. Fiind una cu Dumnezeu-Tatăl, El știe ce este mai bine să ne dea, chiar și atunci când noi înșine nu știm pentru ce ne rugăm. El mijlocește pentru noi „cu suspine de negrăit”.

Duhul lui Dumnezeu este dătător de viață, poate să ne facă să simțim, aproape fără să ne dăm seama, nestăvilitul dor către cele înalte, chemarea de a tinde spre ele, de a ne desprinde de zădărniciile pământești. Să ne lăsăm duși de această pornire, să depășim toate meschinăriile vieții, care ne țin legați de pământ, să ne înălțăm, fie și printr-o rugăciune fără cuvinte, cunoscând că „suspinele negrăite” mijlocesc pentru noi înaintea Tronului Celui Preaînalt!

Chiar dacă forța nestăvilită a unei asemenea aspirații ne va produce uneori durere sau dacă inima ni se va zdrobi și va plânge, în asemenea clipe Domnul face o minune în sufletul nostru, revarsă asupra noastră ploaie de binecuvântare, ne potolește setea! Aceasta esta adevărata rugăciune: strădania sufletului de a deșerta înaintea lui Dumnezeu tot ce este mai profund în el, de negrăit, de neînțeles chiar și pentru  noi, care nu găsește cuvinte, care umple de un dor nelămurit inima însetată. Iar Duhul lui Dumnezeu, Care viază în noi, preia această râvnă și se roagă El Însuși pentru noi!

366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului. Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu.  Editura Sofia, Bucureşti 2008

 

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *