Ce sunt slujbele de dezlegare? Află totul despre moliftele cu puteri tămăduitoare

molifte

În timp ce unii își caută cu disperare dragostea, alții își doresc să-și recapete sănătatea sau să scape de farmece și de blesteme. Aceste lucruri se pot împlini cu ajutorul slujbelor de dezlegare.

Slujbele de dezlegare constau în citirea unor rugăciuni foarte puternice, care se numesc molifte. Pentru ca acestea să aibă într-adevăr o putere tămăduitoare și să ne scape de suferințe, este foarte important să fie asociate cu credința în Dumnezeu și în Maica Domnului, cu rugăciuni și post.

Moliftele Sfântului Vasile alungă duhurile rele

Cea mai mare putere de îndepărtare a duhurilor necurate care au pus stăpânire pe sufletul și pe trupul unui om, de alungare a blestemelor, cât și de vindecare a unor boli stă în moliftele Sfântului Vasile. Acestea se citesc, de regulă, la 1 ianuarie, când creștin-ortodocșii îl sărbătoresc chiar pe Sfântul Vasile, după Sfânta Liturghie. Se pot citi și cu alte ocazii, precum taina Sfântului Maslu (slujbă specială pentru persoanele bolnave) sau la miezul nopții, vinerea, căci este zi de post. Moliftele Sfântului Vasile, cât și cele care se citesc în continuarea acestora, cele ale Sfântului Ioan Gură de Aur, sunt rugăciuni contra blestemului, cu o foarte mare putere de vindecare, care sunt rostite doar de către duhovnicii cu mult har, care postesc și duc o viață fără de păcat. Potrivit rânduielilor bisericești, înainte de a merge la o astfel de slujbă, trebuie să te spovedești și să ții post negru în ziua respectivă.

Sfântul Ciprian alungă blestemele

„Așa, Doamne, auzi-mă pe mine păcătosul, slujitorul Tău și pe robul Tău, cu toți ai casei lui, și dezleagă-i de demonul de amiază, de toată boala și de tot blestemul, de toată mânia, nenorocirea, clevetirea, invidia, farmecele, nemilostivirea, lenea, lăcomia, neputința, prostia, neînțelepciunea, mândria, cruzimea, nedreptatea, trufia și de toate rătăcirile și greșelile, pentru Sfânt numele Tău, că binecuvântat ești în veci…” sunt cuvintele de sfârșit ale rugăciunii Sfântului Ciprian, cunoscută printre credincioșii creștin-ortodocși pentru puterea de alungare a blestemelor. Este o rugăciune pe care numai preotul o citește, în timpul slujbei de dezlegare, în special a celor care se țin în serile de miercuri și de vineri. Este foarte important să ții minte că nu ai voie să o citești singură.

Să nu cazi în ispita vrăjitoarei

Unii oameni pot cădea foarte ușor în ispită și aleg, în locul slujbelor de dezlegare, să meargă la vrăjitoare, pentru a scăpa de răul care a pus stăpânire pe sufletul și pe corpul lor. Este unul dintre cele mai mari păcate. căci persoanele care merg pe această cale nu vor face altceva decât să-și vândă sufletul diavolului. Chiar Sfântul Ioan Gură de Aur ne îndeamnă pe toți să alegem numai calea Domnului atunci când suntem la ananghie: „Vă rog, fiți curați de această înșelăciune… și când voiești a călca pragul casei tale, să zici mai întâi acest cuvânt: «Mă lepăd de tine, Satana, și de cinstea ta, și de slujirea ta și mă împreun cu tine, Hristoase» Fără cugetarea aceasta, niciodată să nu ieși din casă”.

Sursa: Revista Click pentru femei

Sursa foto: danratziu.wordpress.com

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *