Sfârşitul lumii? Cum o vrea Dumnezeu!

Părinte Arsenie Papacioc, vine sfârşitul lumii?

Cu multă anticipaţie se vorbesc lucruri cu elemente inventate. Sfârşitul? Cum o vrea Dumnezeu! Noi însă avem obligaţia, acesta e lucrul central, să ne punem la punct în fiecare clipă, să nu pierdem o clipă din vedere. Adică să ai un act de prezenţă. Eu, ca duhovnic, nu sunt pentru nevoinţă, sunt pentru o stare de prezenţă continuă. Că, „dacă se întâmplă foarte multe în lume… ce facem, părinte?“ Nu poţi să te iei la luptă cu istoria. Istoria înregistrează precis evenimentele, dar tu pune-te tu la punct! Pentru că tu eşti un microcosmos în care se oglindeşte un macrocosmos, o lume întreagă. Să ţinem de Biserică. Pentru că Biserica este acolo unde este adevărul. Dacă numai unul singur ţine adevărul, Biserica e întreagă acolo. Nu e o fracţiune de Biserică, e întreaga Biserică. Pentru că Biserica nu poate să trăiască decât numai şi numai în adevăr, pe care îl reprezintă Ortodoxia. Dacă îl ataci, eşti în afară de Biserică şi atunci intri în gloata care nu mai are nicio răspundere şi, la iad cu voi.

În ce mod trebuie să privească un creştin vremea în care trăieşte astăzi?

Dezobişnuiţi-vă de ideea că vremurile noastre ar fi mai deosebite. Nu! Zilele noastre sunt zilele Apostolilor. Întotdeauna au fost greutăţi şi suferinţe. Pentru că mântuirea noastră se săvârşeşte pentru fiecare dintre noi pe cruce, în suferinţă.

Există o discuţie actualmente cu 666, cu spaima asta mare că s-a născut Antihristul. Şi i-am spus unuia: „Vezi-ţi, domnule, de treabă că are şi el o viaţă de om, nu e divinitate…“ Nu trebuie să daţi atenţie, dar nici să fim nepăsători. E vizibil începutul pe plan moral, mai ales, e foarte aproape de 666. Nicio primejdie nu e atât de mare atât timp cât stai în picioare, atât timp cât te închini lui Hristos cu toată inima şi smerenia. Acest Antihrist când va veni, va veni pe un teren pregătit şi prin oameni care lucrează acum. Tu trăieşte momentul. Cine trăieşte momentul salvează trecutul şi cucereşte viitorul. Şi ne va păzi harul lui Dumnezeu şi într-o împrejurare grea. Dacă trebuie să ne temem de ceva, asta ar fi viaţa noastră împătimită. La Judecată te prezinţi cu inima ta curată în ce priveşte viaţa lui Hristos.

Dialoguri cu Părintele Arsenie Papacioc

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *