Singura ta lege să fie Hristos. Restul este deșertăciunea deșertăciunilor

Tu ai viața în mâinile tale. Oprește-te, rămâi măcar pentru un timp singur și pune-ți întrebarea capitală: de ce trăiesc eu? Aici stă cheia valorii tale! Ce s-ar fi întâmplat dacă și Hristos s-ar fi conformat legilor și oamenilor timpului în care a trăit pe acest pământ? De aceea îmi permit să te îndemn la nonconformism. Acest pas este primul și unul absolut necesar în descoperirea propriei tale valori. Nonconformist nu înseamnă a fi obraznic și stupid, ci un copil care sfidează balaurii acestei vieți cu un simplu băț.

Singura ta lege să fie Hristos. Restul este deșertăciunea deșertăciunilor. Și să nu te lași călcat în picioare, de nimeni și de nimic. Să înveți demnitatea, curajul, dar împletite cu răbdare și cu îngăduință față de slăbiciunile oamenilor. Să sfidezi viața și să nu te intereseze batjocura și prostia care vor încerca inevitabil să te lovească. Iar toate acestea să le împletești cu postul și cu rugăciunea.

Dacă valoarea înseamnă veșnicie, atunci doar veșnicia va rămâne veșnic cu noi. Omul este singura ființă veșnică, singura care poate duce valorile sale dincolo de mormânt. Caută să accepți veșnicia în viața și în timpul tău ca și Veșnicia să accepte viața și timpul tău în cadrele ei. Cucerește-ți inima, căci nimic nu este mai greu. Stăpânește-ți instinctul și vei câștiga un război aproape imposibil.

Monahul Neofit, Rugăciuni către tineri, Editura Credința strămoșească, 2005 – fragment

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *