Se poate trăi o viață total în afară de Hristos?

Nu se poate! În afară de Biserică, nu există nimic, nu există mântuire! Nu există decât eșecuri și, dacă vreți – trebuie să o spun – există iad, în afară de Biserică. Dacă dumneavoastră puneți în slujba lui Dumnezeu toate gândurile, atunci, într-adevăr, sunteți omul lui Hristos, omul de valoare al Bisericii. Și, ca să fii omul lui Hristos, este să știi să te smerești cu adevărat.

Să nu se creadă că fără smerenia aceasta va primi cineva câtuși de cât bucuriile raiului si ale fericirii veșnice! Nu există, dragii mei! Și pe urmă, dacă trăiești cât de cât într-o viață creștină, a iubirii și smereniei lui Hristos, deja ești în veșnicia fericirii, deja se conturează mai pe văzute chiar, împărăția lui Dumnezeu, în tine.

Noi nu trebuie să vorbim de împărăția vesnică din viitor, trebuie să recunoaștem că există în noi această fericire. Dar, mai întâi de toate, nu trebuie să ne gândim la mântuire, ci la cucerirea lui Dumnezeu, care se realizează prin smerenie, si atunci ești asigurat pentru mântuire.

Părintele Arsenie Papacioc

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *