Pot demonii să ne citească gândurile?

– De unde apar oameni ca Vanga şi Nostradamus şi cum de pot cunoaşte viitorul sau trecutul?

– Nu e nimic deosebit în aceasta. Mulţi oameni care stau de vorbă cu cineva pot spune ce fel de om este acesta şi ce ar putea să facă în viitor. Pentru aceasta nu e nevoie de darul proorociei, ci de experienţă de viaţă. Aşa că demonii pot prezice multe, dar nu înseamnă că ei ştiu multe cu adevărat. Ei nu ştiu nimic despre sfârşitul lumii.

– Pot oare demonii să ne citească gândurile?

– Nu, nu pot, dar ar putea să le afle. Când ne sugerează ceva, se uită bine la noi, ne ghicesc reacţia – ceea ce gândim la cele sugerate – şi acţionează în consecinţă. Dacă le vom accepta imediat sugestia, atunci demonii ne-au prins, ştiu cum gândim şi ne atacă aşa în continuare. Demonii au o experienţă uriaşă…ei îşi dau seama imediat ce păcat îl poate doborî pe un om anume.

De aceea, omul care nu vorbeste mult despre el, nu descoperă firea lui, nu este atât de vulnerabil. Demonii nu ştiu ce gândeşte şi cum poate fi ispitit.

– Dacă îmi taie calea o pisică neagră înseamnă că îmi va merge rău?

Deşi în Rusia s-au împlinit 1000 de ani de la încreştinare, duhul superstiţiei şi al păgânătăţii a rămas viu.

A venit la mine o fată şi mi-a spus: “Părinte, spuneţi că nu trebuie să credem în horoscop, dar să ştiţi că acesta spune adevărul! La mine au venit nişte ţigani şi mi-au vândut bijuterii din aur care, ulterior, s-au dovedit a fi false. După aceea am citit în horoscop că în acea zi pot avea neplăceri cu aurul”. Iată cum a prins-o diavolul în plasă! Apoi s-a abonat special la ziar, ca să citească horoscopul. Altă dată a citit că trebuie să fie atentă cu documentele. A mers în audienţă la o întreprindere în acea zi, iar o femeie de acolo i-a luat din greşeală dosarul cu documente. A căutat dosarul mai mult de o oră şi bine că femeia aceea îl lăsase la poartă după ce a văzut că nu este al ei! Multe i s-au întâmplat de felul acesta. După aceea nu se mai putea abţine din a citi horoscopul. Atunci când omul cere ajutorul vreunei babe în loc să vină la Domnul, se întâmplă ca baba, deşi nu ştie nimic, să-l ajute. De ce? Omul crede în ce spune baba şi primeşte ajutor conform credinţei lui. Astfel, omul se prinde în plasa diavolului, iar după aceea nu mai ştie cum să se elibereze din ea.

– Ce sunt aceste apariţii ale OZN?

– Acestea sunt duhuri rele. De ce? Fiindcă oamenii au devenit savanţi acum, le place tehnica şi diavolul îi ispiteşte sub această formă. Când eram în armată, am văzut şi eu un astfel de OZN. Au venit atunci nişte tineri din Moscova să mă viziteze. Plouase de curând şi nu se putea folosi drumul, aşa că i-am dus cu barca prin împrejurimi. Când ne-am apropiat de un pod, cam la 100 de metri de noi a apărut un OZN – o sferă luminoasă. Toţi s-au întrebat ce ne facem, dar eu am spus: “Haideţi să ne rugăm!” Am făcut semnul crucii spre sferă şi am rostit rugăciunea “Să învie Dumnezeu şi să se risipească vrăjmaşii Lui!”. Nici nu am terminat rugăciunea, că acel OZN a şi dispărut! Aşa că demonii iau diverse forme.

Îndrumar creștin pentru vremurile de azi – Convorbiri cu Părintele Ambrozie, Volumul 1, Editura Sophia, Bucuresti, 2008 – fragment

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *