O minune a Sfântului Efrem cel Nou

În dimineaţa zilei de 21 iulie 1986, Vaso Psarou s-a sculat cu puternice dureri în ceafă. În acelaşi timp, au început să o doară şi urechile. Durerile o făceau să nu îşi mai poată întoarce capul în nicio direcţie.

A încercat, zadarnic, diverse remedii. A doua zi s-a dus plângând la medic. Acesta i-a spus că din cauza bolii cronice de rinichi nu îi putea recomanda niciun fel de tratament pentru problema ei. Doar să se înarmeze cu răbdare, pentru că durerile vor scădea în intensitate în opt-zece zile. I-a dat doar o cremă cu care să ungă locul dureros. S-a întors acasă încercând în tot acest răstimp să nu îşi mişte deloc capul.

Sprijinindu-şi capul cu o pernă sub bărbie, s-a aşezat pe marginea patului. În toiul lacrimilor ce o înecau, Vaso şi-a amintit de cartea cu minunile Sfântului Efrem pe care o primise de la mătuşa ei. Cu un gest domol, din cauza durerilor care n-o slăbeau deloc, a luat cartea din bibliotecă. A început s-o citească cu multă evlavie. La un moment dat a lăsat-o din mână şi a început să îl roage pe sfânt să o facă bine şi pe ea. L-a rugat din adâncul sufletului, cu durere, după cum mărturiseşte. A continuat să citească plângând.

Apoi s-a simţit de parcă ar fi luat-o somnul. Soţul a ajutat-o să se întindă uşor în pat. Nu şi-a dat seama când s-a făcut ziuă, prin mila lui Dumnezeu. La cinci dimineaţa, înainte de a pleca la serviciu, soţul a întrebat-o cum se simte, după ce avusese, la prima vedere, o noapte liniştită… Vaso se simţea ca trezită dintr-un vis. Şi-a mişcat capul în toate direcţiile, fără să mai simtă nici cea mai mică durere! Atât de departe i se părea suferinţa din ajun încât s-a întrebat cu voce tare dacă nu cumva toate acelea s-au întâmplat doar în vis… Soţul a asigurat-o, însă, că numai cu o zi înainte a avut nişte dureri îngrozitoare de cap. Fosta bolnavă şi-a adus aminte atunci de Sfântul Efrem şi de rugăciunile pe care i le-a adresat şi a înţeles pe loc că acesta nu pregetase să-i vină în ajutor.

Noi minuni ale Sfântului Efrem. Minuni cu copii născuţi şi nenăscuţi, Editura Egumenița, 2009 – fragment

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *