Legătura preotească, legătura arhierească și blestemul de mamă!

Blestemul de mamă! Ferească Dumnezeu să vă scape din gură vorbe rele asupra copiilor vostri, că blestemul se lipeşte ca ceara, şi asupra soţilor voştri, si asupra fiicelor voastre.

Noi foarte uşor blestemăm. Şi pe sine ne blestemăm.

Mama care blesteamă e o smintită! Nu-și dă seama că totul se prinde și se răsfrânge asupra copiilor ! Feriți-vă de orice!

Preotul trebuie să fie veșnic izvor de binecuvântare.

Antonie Plămădeală, marele cărturar al bisericii, întrebat, într-o discuție spirituală, în timp ce vorbea cu Părintele Cleopa, a zis așa:

– Ca arhiereu de când vă țineți minte Prea Sfinţite Mitropolit, țineți minte să fi pus cuiva vreun blestem?

– N-am blestemat în viața mea! Doar am dezlegat pentru că Dumnezeu această putere mi-a dat să curăț de păcat nu să leg cu păcat!

Și într-adevăr a fost o formulă demnă de un mitropolit demn.

Noi foarte ușor la orice nerv, aruncăm cu vorbe: Să-ți sară…, că crape…., să-ți iasă…., să ajungi… Bine.. noi când facem asemenea remarci, ne simțim foarte curați și drepți înainte lui Dumnezeu! Deci nu ne putem permite acest abuz!

Apostolii au puterea episcopală purtătoare de Duh Sfant, prin punerea mâinilor!

Și iată ce putere le dă Iisus Hristos: „Cărora veţi ierta păcatele, le vor fi iertate şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute.” Dumnezeu știind slăbiciunea oamenilor, pentru că a trăit între ei ca om, cu afectele și cu neputințele lor: „Neputințele noastre le-a luat și bolile noastre le-a purtat!” ca să înțelegem noi că Iisus Hristos a fost om cu adevărat, a lăsat ca această taină a dezlegării de păcate să rămână în veacul veacului. Și-a dat seama că un om dezlegat, doar o dată de păcat, are iar cădere.

Care sunt cele trei forme de a ține păcatele?

Legătura preotească, legătura arhierească și blestemul de mamă!

Părintele Calistrat Chifan

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *