Farmecele pot afecta trăinicia căsătoriei?

– Farmecele pot afecta trăinicia căsătoriei?

– Dacă ești stăpânit de un păcat și-ți pare rău și te așezi pe poziția de luptă împotriva păcatului, atunci îți ajută harul. Dacă nu te așezi pe poziția de luptă și te simți bine în cloaca aceea, atunci harul nu te ajută.

Și farmecele se prind la anumite persoane care nu luptă duhovnicește, se constată. Uite, eu sunt de 50 de ani în mânăstire și n-am văzut, n-am prea văzut în mânăstire farmece reușite. Dar, în schimb, vine lumea fermecată!

Sunt aici, în Dobrogea, de 20 de ani, si, spuneam și altora, n-am văzut ca aici atâta lucrare de duhuri rele, de farmece. Stăpâniți de farmece, îi leagă ca să nu se însoare, sau ca să nu mai fie buni ca potență bărbătească. Însă, se si vindecă pe rupte – datorită rugăciunilor – căsătoriile care sunt lovite de aceste duhuri. Vin și se plâng: „Doamne, iartă-mă! Scapă-mă!” Scapă pe o bucată de vreme. Dar, dacă nu se astâmpără… Că a spus Mântuitorul în Evanghelie: Ieși din el și să nu mai intri! Să nu mai intri în el. Pentru că duhurile rele se tânguiesc si unde se duc sunt întristate și se gândesc că „Ce bine era”. Dacă găsește casa măturată cum zice Mântuitorul, adică, dacă i-a scos pe ăștia de acolo este limpezit, și atunci intră, și va fi căderea cea de pe urmă mai mare ca cea dintâi. Pentru că iar începi să cedezi, nu te-ai complăcut pe poziție de dezinfectare cu îngerii lui Dumnezeu, că te-ai lăsat iarăși la voia întâmplării.

Arhimandrit Arsenie Papacioc, Viața de familie și diverse probleme ale lumii contemporane – fragment

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *