Cum iau Sfinţii parte la soarta celor de pe pământ

Inimile drepţilor, pline de iubire, sunt mişcate de soarta sufletelor din iad, a căror stare nu e hotă­râtă şi pentru care mijloceşte Biserica luptătoare, chemând la aceasta pe toţi drepţii.

Membrii Bisericii triumfătoare sunt în legătură cu membrii Bisericii luptătoare, datorită legăturii vii a milei pentru fraţii lor ce sunt încă pe pământ. Sfinţii iau parte la soarta celor de pe pământ, prin rugăciuni către Dumnezeu, cu care mijlocesc la mântuirea lor. În Apocalipsă scrie că Sfinţii se roagă pentru cei vii, către Dumnezeu, cerându-I dreptate şi răsplătire pentru drepţii prigoniţi pe pământ (Apocalipsa 11, 18; 6, 10).

Părintele Mitrofan, Viața repausaților noștri și viața noastră după moarte, Editura Credința strămoșească, Petru Vodă–Neamț, 2010 – fragment

loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Dionisie Valentin Emmy spune:

    bre ”sfinți ”sunt morți ,omg crez păgan,,,,,,,Ce se intampla cu omul cand moare?
    Biblia spune ca atunci cand omul moare, suflarea de viata (indiferent daca omul a fost bun sau rau in timpul vietii) se intoarce la Dumnezeu, iar trupul neinsufletit se intoarce in tarana de unde a fost luat (Geneza 3:19; Ps. 104:29; 146:4). Moartea este incetarea vietii. Sa luam ecuatia de mai sus a omului si s-o inversam: Suflet viu (fiinta vie) – suflarea de viata = tarana pamantului (trupul neinsufletit).

    In Iov cap. 32 ver. 8, se spune ca „duhul” sau „suflarea de la Dumnezeu” este acelasi lucru, adica termenii: „suflare” si „duh” (spirit) sunt uneori folositi ca sinonime. Cand omul moare, se intoarce in tarana in pamant, iar duhul se intoarce la Dumnezeu care l-a dat. (Ecles. 12:7).

    Daca omul, (sufletul viu) este un rezultat al unirii elementelor ce il compun, moartea este un proces de descompunere a acestor elemente constitutive si omul inceteaza de a mai fi o fiinta constienta. Moartea suprima inteligenta, cunostinta, sentimentele si orice lucrare. (Ecles. 9:5.6.10).”Cei morti nu stiu nimic… si dragostea lor si ura lor si pizma lor, de mult au pierit…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *