Creștinii nu se lasă de Hristos în închisorile din Eritreea. Mărturii de mare credință

Ethiopian Christian Orthodox worshippers carry a cross during the Good Friday procession along the Via Dolorosa, retracing Jesus’ final mortal journey. 2006.

Acum 11 ani, o femeie de 22 de ani din Eritreea, pe nume Twen, care venise de curând la credința în Hristos, a fost arestată pentru că ținuse, împreună cu prietenii ei creștini, o noapte de veghe în noaptea Anului Nou. Acum ea este încă în închisoare. Ei și altor 12 femei creștine întemnițate li s-a spus că, dacă renunță la credința lor în Hristos, vor fi eliberate imediat, însă toate au rămas tari și au refuzat să facă acest lucru. Folosind pe ascuns un telefon mobil strecurat în închisoare, ea a trimis un mesaj, mulțumindu-le celor care le-au ajutat și cerând ca oamenii să se roage pentru ele. Rugați-vă pentru Twen și celelalte femei, ca viețile lor să Îl glorifice pe Domnul și să fie o mărturie puternică pentru gardienii închisorii și pentru autoritățile eritreene.

Un medic creștin din Eritreea a fost închis, timp de patru ani și jumătate, în aceeași închisoare ostilă și izolată în care a fost deținută Twen. A fost înfometat în regimul aspru al închisorii până a ajuns la greutatea de 37 de kg. Îl slăvim pe Dumnezeu pentru gardienii curajoși ai închisorii, care sunt creștini, pentru că i-au adus pe ascuns băuturi energizante care să îl ajute să crească în greutate. Rugați-vă pentru protecția credincioșilor din acea închisoare, fie că aceștia sunt deținuți, fie că sunt gardieni, ca ei să fie gata să se zidească în credință unii pe alții.

Organizația Barnabas sprijină centrul comunitar din Țara Sfântă, care se îngrijește de femeile creștine refugiate din Eritreea. Organizația asigură îngrijiri medicale, consultanță profesională, oportunități educaționale și le ajută să învețe limbi străine, abilități vocaționale și competențe în utilizarea calculatorului. Rugați-vă ca surorile noastre să întrevadă o speranță pentru viitor, să primească vindecare pentru tot ceea ce au îndurat în trecut. Eritreea este unul dintre cele mai dificile locuri din lume în care să fii creștin.

Tată ceresc, ne rugăm astăzi pentru creștinii din Eritreea; mulți dintre ei își asumă riscuri enorme pentru a se întâlni la închinare sau la rugăciune. Te slăvim pentru credincioșia lor, pentru curajul și perseverența lor și ne rugăm ca fiecare din ei să simtă astăzi prezența Ta, fie că sunt liberi sau întemnițați. Ne rugăm pentru autoritățile din Eritreea, care își tratează poporul cu atâta asprime, în special creștinii din anumite denominații. Te rugăm să le sensibilizezi inimile celor din conducerea țării, să îi înveți să facă bine și să iubească mila și să le arați cum ai vrea Tu să conducă. Îți cerem aceste lucruri în Numele Domnului Isus Hristos.

sursa: stiricrestine.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *