O minune a Maicii Domnului cea Grabnic Ascultătoare

După ce-i murise soțul, o doamnă din Megara a fost înștiințată de Serviciul Fiscal să se prezinte la oficiul local pentru reglementarea unei mari datorii pe care soțul o făcuse prin firmele pe care le avea. S-a dus așadar la Fisc ca să afle despre ce sumă de bani este vorba și despre cum se poate achita de datorie. Funcționarul i-a spus că n-o poate primi în acea zi pentru că se ocupă de alți solicitanți și trebuia să studieze dosarul cu atenție. Așa că i-a spus că-i va telefona în două-trei zile.

Dar pentru că bani nu erau, înainte de ziua aceasta grea s-a dus împreună cu sora ei la Mănăstirea Maicii Domnului ”Grabnic ascultătoarea” și s-a rugat din inimă Preasfintei Născătoare de Dumnezeu să ”reglementeze“ ea chestiunea așa cum știe și poate mai bine.

Și, într-adevăr, după trei zile, când s-a dus la funcționarul Fiscului pentru a afla suma datorată, nu i-a venit să creadă ce a auzit : ”Doamnă, cazul datoriei dvs. a fost închis. A venit ieri o doamnă și a achitat toată datoria!”

Doamna l-a întrebat atunci ce și cum, fiindcă ea nu trecuse să plătească. “Nu știu “, i-a spus el, “cine era doamna aceea. Important pentru noi e că dosarul a fost închis, pentru că datoria a fost plătită”.

Trebuie spus că despre datoria aceasta nu avea cunoștință nimeni altcineva în afară de mama și de fiica femeii. Mai știa însă și Preasfânta Născătoare de Dumnezeu….

Spunea fiica ei c-o auzise pe văduvă zicând apoi: ” Preasfânta mea, îmi arde inima numai când mă gândesc la această minune nemaiauzită, cum ai intrat în sediul Fiscului ținând în mână banii pentru datoria noastră, cum ai pășit pe holurile zgomotoase ale clădirii…Cum voi putea spune lumii întregi despre casierul care a luat banii din sfințitele tale mâini fără să se cutremure de nedumerire ? Preasfântă Maica, l-a trecerea ta n-au sunat clopotele, însă ele răsună în inima mea și vor răsuna cât voi fi , împreună cu lacrimi de recunoștință pentru că m-ai învrednicit să trăiesc așa o minune – eu, o atât de neînsemnată roabă a lui Dumnezeu”….

Minunea s-a petrecut în 1995 și s-a consemnat în cartea Preasfântei Născătoare de Dumnezeu, Stăpâna cea Grabnic Ascultătoare, editată de Sfânta Mănăstire Mandra din Attica. Identitatea femeii este cunoscută Sfintei Mănăstiri.

Icoana Maicii Domnului “Grabnic Ascultătoarea”a fost pictată în Muntele Athos, în jurul anului 1800, și dusă de călugării athoniți în orașul Smirna din Asia Mica.

Odată cu izgonirea grecilor de către turci și refugierea lor în Grecia, icoana a poposit în insula Mytilini până în anul 1965, când a fost dăruită Mănăstirii din Mandra, regiunea Attiki, unde se află și astăzi.

Preasfânta Născătoare de Dumnezeu se află printre noi, dar noi ne punem prea des nădejdea în cele ale lumii, și prea rar în puterea lui Dumnezeu, a Maicii Sale și a Sfinților , care atât așteaptă de la noi – credință și puțină osteneală în luptat cu propriile patimi…

Revista ” Familia Ortodoxă ” nr.9, septembrie 2012

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *