Ne urâm cu nurorile, ne certăm cu copiii, ne mușcăm la serviciu si ne turnăm unii pe alții…dar ne temem de Cardul de Sănătate!

Era odată o biată băbuță, Dumnezeu s-o odihnească, a venit la mine cu un pachet de macaroane, și-mi zice:

– Părinte, dacă ai ști prin ce ispită am trecut? Eu nu mi-am dat seama.. ce vrea să zică!

– Părinte, l-am băgat pe satana în casă..

– Cum bunică?

– Ia uitați aici codul de bare pe macaroane! Și zic:

– Bunica, stai așa! I-am deșertat macaroanele într-o pungă de plastic goală si i-am zis așa: Macaroanele ia-ți-le înapoi, dracul lasă-mi-l mie. Vedeți că oamenii se tem? Așa cum spune Psalmistul David: S-au temut de frică acolo unde nu era frică!

Mai auzi câte o babă din asta simpatică de-a casei care spune:

– Părinte, dar dacă îmi dă cardul de sănătate?

– Și dacă ți-l dă, ce mamă? Ce treabă ai tu? Ce are ăla cu tine? Pune-l în portofel că nu te mușcă sau dacă ți-e teamă, dacă vrei să fii convinsă că nu-i periculos.. ține-l în borcanul cu aghiazmă dacă n-ai încredere să-l ții în portofel! Nu are nici o treabă! Ne speriem de umbre, și dracul bate război la rădăcină. Ne învrăjbește inima, ne urâm cu nurorile, ne certăm cu copiii, nu putem împărți averea cu nepoții, nu ne suportăm cu vecinii, ne mușcăm la serviciu si ne turnăm unii pe alții, ne facem rău, ne dușmănim… și noi ne temem de Cardul de Sănătate! Există un singur Dumnezeu si de El te desparte doar voința ta. Dacă tu ai spus: „Mă lepăd! Te-ai lepădat!”

Uneori știrile sunt spuse cu atâta agresivitate încât ai impresia că te mușcă televizorul. Ai impresia că sfârșitul lumii este la Dunăre și antihristul vine de la nord.

Părintele Calistrat Chifan

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *