Legătura dintre rugăciunea minții și paza minții

Paza mintii, dupa invatatura Sfintilor Parinti, consta in aceasta: a ne trezi cu mintea, a ne impotrivi pacatului cu mintea si a chema pe „Doamne Iisuse..“, prin rugaciunea mintii.
Vezi cata legatura are rugaciunea mintii cu paza mintii? Dar nimeni sa nu se bazeze pe trezvia sau pe vointa sa, ca-i tare impotriva pacatului, ca ramane foarte, foarte inselat! Pentru ca, negresit, vointa noastra si trezvia noastra trebuie sa fie intarite de Domnul nostru Iisus Hristos. De aceea ne trezim, ne impotrivim, cu voia de sine stapanitoare si chemam pe „Doamne Iisuse..“.
Ca sa ne trezim cu mintea, sa ne impotrivim pacatului cu mintea, avem nevoie de smerenie. Sa chemam pe „Doamne Iisuse..“ si sa avem mare smerenie a inimii si cunostinta de sine, fiindca ne luptam cu demonii cei mandri. Caci, indata ce se ridica din noi parerea de sine, sau ingamfarea, sau cinstea de sine, indata ne paraseste Domnul, si ne lasa in propriile noastre puteri: „Ia sa vedem ce ai sa faci tu, fara Mine?“ Caci, i-a spus oarecand lui Israil: „Sa nu iesi la razboi fara Mine!“

Stii ce-a patit cand a iesit la razboi cu amoreii, fara sa cheme ajutorul lui Dumnezeu!

Parintele Cleopa Ilie

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *