Indiferent de moartea ce au avut-o oamenii pe acest pământ, ei vor învia prin puterea lui Dumnezeu

Indiferent de moartea ce au avut-o oamenii pe acest pământ – că au murit normal şi s-a descompus trupul, că li s-au ars trupurile, că li s-a mâncat trupul de fiare sălbatice, că s-au înnecat în mare, etc. – ei vor învia prin puterea lui Dumnezeu. Şi ştiinţific se poate demonstra. De pildă, a ars trupul unui om. Nu mai rămâne nimic din el, în afară doar de  puţină cenuşă. Însă ştim că prin combinaţiile chimice ale elementelor se fac diferite schimbări. Cea mai mare parte din acel trup s-a descompus în gaze. Acele gaze prin reacţii chimice pot forma lichide şi solide. (Cum este exemplul apei. Ea este formată din două gaze, Hidrogen şi Oxigen. Prin combinarea într-un mod anume a celor două gaze amintite, se obţine apa lichidă).

Tot aşa, şi trupul omenesc, prin reacţii chimice îşi poate recăpăta materia pe care a avut-o când a trăit pe pământ.

Newton, marele fizician, era foarte credincios, credea în învierea trupurilor. Odată a venit un prieten la el şi l-a abordat într-o asemenea discuţie. L-a întrebat: „Newton tu crezi în învierea acestor trupuri după moarte?” La care Newton îi răspunse: „Cred foarte bine în acest adevăr creştin” Şi i-a făcut următoarea demonstraţie: A luat un vas, a pus nisip în el, după care a turnat pilitură de fier şi le-a amestecat bine. Apoi a luat un magnet şi a început să separe cu încetul pilitura de fier din nisip. După care i-a spus prietenului: „Vezi, împreunând aceste două elemente ţi se pare că este practic imposibil să le mai separi, însă acest magnet le poate despărţi din nou, cu uşurinţă.”

Aşa este şi cu trupul după moarte când se descompune: ţi se pare că nu mai rămâne nimic, însă elementele componente ale trupului nu se pierd, ci numai se transformă şi la Judecata de Apoi, Dumnezeu, care a creat pe om, are această mare putere de a aduna elementele componente ale trupului omenesc şi de a-i reda forma iniţială, după cum magnetul are puterea de a separa fierul din nisip.

Protosinghelul Ioachim Pârvulescu, Cele trei mari mistere vizibile şi incontestabile din Biserica Ortodoxă, Editura Amacona, 1997 – fragment

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *