Dumnezeu nu te părăsește atunci când îngăduie să te îmbolnăvești și să suferi

Daca se intampla si ne imbolnavim, e mai bine sa ramanem bolnavi, decat sa fim tamaduiti de niste demoni si sa ne lepadam de Dumnezeul nostru. Pentru ca, desi ne tamaduiesc, in fapt, mai mult ne vatama decat ne sunt de folos. Ei sunt de folos trupului, care oricum are sa moara si sa putrezeasca nu peste mult timp, dar vatama, in schimb, foarte tare sufletul, care este nemuritor. Si, asa cum fac negustorii de sclavi, momind copii cu bunatati (dulciuri, naut prajit, sau multe altele), rapindu-le libertatea si chiar si viata, tot asa fac si demonii, fagaduind vindecarea unui madular al trupului, dar facandu-ne sa pierdem mantuirea sufletului.
Noi, iubitilor, sa nu ingaduim una ca asta. Sa avem grija si sa ne pazim cu orice chip de necredinta si de a ne lepada de Dumnezeul nostru. Oare Iov n-ar fi putut sa creada cuvintelor femeii sale si sa-L blesteme pe Dumnezeu si sa scape de nenorocirea care daduse peste el? Caci spunea: “Blesteama pe Dumnezeu si mori.’” (Iov 2, 9). Iov, insa, a preferat sa rabde, sa se topeasca pe picioare si sa sufere plaga pe care nimeni altul n-ar fi putut-o indura, decat sa scape de cumplitele chinuri si de nenorociri, blestemandu-L pe Dumnezeu.
Pe el sa-l imiti. Chiar daca diavolul iti promite sa te scape de necazurile care te coplesesc, nu-i crede lui si nu-i ceda. Fa si tu asa cum a facut dreptul Iov, care nu s-a lasat convins de vorbele nevestei sale, ci a ales sa rabde boala, mai bine decat sa-si piarda credinta si mantuirea sufletului.
Dumnezeu nu te paraseste atunci cand ingaduie sa te imbolnavesti si sa suferi cele mai grele boli, ci voieste sa te faca si mai plin de slava si mai stralucit. Rabda, dar, cu tarie ca sa auzi si tu: “Nu crezi ca de aceea am facut ce am facut, ca sa Ma arat drept?”

Sfantul Ioan Gura de Aur

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *