Cu scuze nu repari ceea ce ai stricat din egoism sau din indiferență

Azi, oamenii trăiesc pentru formă și sunt așa de timorați încat nici nu mai vor să afle Adevărul, nicidecum să-L mai apere .

Suntem tot mai slabi, mai obosiți, mai tracasați de lumea aceasta interesată să descompună națiunile și viața noastră. Exista o continuă tendință de descompunere și o tendință negativă asupra finiței noastre spirituale, ortodoxe și soluția este să ne păstrăm credința în care ne-am născut, în ciuda tuturor greutăților.

Tineretul este intoxicat metodic cu ideea de violență, este distrus metodic cu sensibilitatea sa, cu sufletul său. Dacă nu vom avea grijă de tineretul nostru, ne vom căi amarnic peste o vreme. Tineretul e ca o investiție pentru viitor. Dacă investești bine talantul, o să trăiești bine la bătrânețe. Dacă investești prost talantul, ai să tragici ponoasele. De asta, semnele viitorului pot fi citite în comportamentul nostru și al tinerilor de azi. Pentru lipsa noastră de orientare de azi ne vor judeca tinerii peste o vreme. Ce le spunem? Că n-am știut? Că nu ne-a păsat? Cu scuze nu repari ceea ce ai stricat din egoism sau din indiferență. 

Adrian Alui Gheorghe, Cu părintele Iustin Pârvu – despre moarte, jertfă și iubire, Editura Conta, Piatra Neamț, 2006 – fragment

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *