Pentru toate acestea nu pretinde de la tine decât inima ta

Dumnezeu te caută şi, căutându-te, te înconjoară cu toate semnele milostivirii şi grijii Sale: viaţa ta este a Lui şi toate cele necesare vieţii sunt, de asemeni, ale Sale: lumina, aerul, hrana, îmbrăcămintea, casa şi tot ce ai şi ce este în tine sunt ale Sale. Pentru tine S-a pogorât din cer, a suferit, a murit pe Cruce, a înviat, S-a înălţat la cer, a trimis Sfântul Duh şi a întemeiat pe pământ Biserica, în care a pus tot ce este nevoie pentru mântuirea ta şi, cel mai important: de la naştere şi prin toate rânduielile exterioare ale vieţii te-a făcut deja părtaş acestui tezaur de bunătăţi duhovniceşti!… Vezi câtă dragoste! Şi pentru toate acestea nu pretinde de la tine decât inima ta. Până şi picătura de apă, încălzită de soare, se ridică spre cer… Iar tu de ce întârzii să te întorci la Domnul, încălzit fiind din toate părţile de căldura Lui ?
Nu vezi oare cum toţi cei din jurul tău se îndreaptă spre Domnul, şi săracii şi cei fără titluri şi neînvăţaţii? De ce stai pe loc, lăsându-i pe toţi să ţi-o ia înainte în împărăţie ? Ce, eşti mai rău decât alţii ? Oare te-a vătămat cineva ? Îţi lipseşte
oare ceva, ce le este dat tuturor ? De ce stai pe loc ? Mişcă-te, grăbeşte-te, până nu s-a încuiat uşa deschisă pentru primirea tuturor celor ce vin acum !

Sfântul Teofan Zăvorâtul, Viața lăuntrică

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *