Cel ce o huleşte pe Maica Domnului nu-i om bun. Cine o huleşte pe Maica Domnului?

Cel ce o huleşte pe Maica Domnului nu-i om bun. Cine o huleşte pe Maica Domnului? Că mai tare se scârbeşte Mântuitorul când o huleşte cineva pe Maica Domnului, decât când Îl huleşte pe Dânsul.

Aşa de mult ţine El la Dânsa, vasăzică. Când Îl duceau să-L răstignească cu crucea-n spinare, apoi Ea de multe ori o căzut jos de jale şi plângea singură, că pe Dânsul Îl duc să-L răstignească. Dacă era femeie… Femeile celelalte o judecau pe dânsa.

Aşa că, El îşi aduce aminte, Mântuitorul, cât o plâns Ea pentru Dânsul. Pe Maica Domnului Mântuitorul întotdeauna o ascultă.

Noi, dac-om ferici-o pe Dânsa şi ne-om ruga la Dânsa, apoi Ea are grijă să se roage pentru noi la Fiul său, că Fiul său o ascultă pe Dânsa. Şi, aşa că noi să o cinstim pe Maica Domnului: Bucură-Te, Ceea ce eşti plină de har. Mărie, Domnul este cu Tine. Blagoslovită eşti, Tu, între femei şi blagoslovit este rodul pântecelui Tău, că ai născut pre Mântuitorul sufletelor noastre! Aceste cuvinte întotdeauna să le avem în gând, când lucrăm ceva, să ne amintim de Maica Domnului.

Că acolo spune, că la sfârşitul vieţii omului ea s-a arăta şi l-a ajuta pe omul acela, când a şti că el o zis cuvintele aste şi s-o rugat la dânsa. Că Ea e ajutătoare mare a creştinilor. Şi Doamne lisuse Hristoase, miluieşte-mă pe mine, păcătosul, astea să le zicem întotdeauna, în mintea noastră, când lucrăm ceva. Şi, Dumnezeu o să ne-ajute şi la cele bune, spre iertarea păcatelor.

Părintele Selafiil, Dragostea care nu cade niciodată, Editura Marineasa, Timișoara – fragment

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *